Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Az I. OTT fél év és 2 hét távlatából... 3.rész
2010/08/08 12:03:46 Küldte: furge

Az I. OTT fél év és két hét távlatából

3. rész


szombat


Szombat reggel hétre állítottam ébresztőt,de pár perccel hét előtt már csörgött a telefonom,mert Matus barátom éppen akkoriban érkezett,és nem tudta,hogy hol alszom(sokan mások sem)  ezért igénybe a telefonos segítséget.
Szombati napra viszonylag bőséges választékot adtak a túraprogramok. Reggeliztem gyorsan,közben elindultak a túrák. Fallóskútra busszal,majd onnan gyalogosan vissza Gejza vezetésével 9-en vágtak neki. Farkas Marci a Rákóczi emléktúra útvonalán vezette maroknyi csapatát Parádsasvárról Sástóig. A kerékpáros különítmény  Kitekint és gabi47 irányítása alatt vette nyakába ezúttal a Mátra Keleti részét. 9.15-kor indult népes csapatával Lipella is az erdei vonatos túrára Lajosháza felé,majd 10.45-ös indulással még egy nagy csapat,24 fő bízta magát Matus vezetésére,mely túra a Mátraalján tett egy kellemes 17 km-es karikát. Sajnos én az általam kiírt túrát nem tudtam elvinni,de néhány bátor jelentkező mégis bejárta a 9-es számú túra útvonalát is,tehát csak nem volt hiába való megtervezni azt.

Miután a "kesserek" is elindultak ládák után kutakodni, a táborban tulajdonképpen kb 10-15 fő maradt csupán. Gabor52 túratárs kényszerből,mert az előző napi esőben elázott ruházata és főképpen kerékpáros cipője nem tudott reggelre kiszáradni,túracipőt pedig nem hozott magával. Nap közben szárítgatta a saját,és a többi kerékpáros ruháit,de még Veszi elázott hálózsákjára is odafigyelt,hogy éjszakára az se maradjon vizes. Közben pedig a kellemes környezetben tervezgette vasárnapi tovább haladását, ugyanis ő Sástóról Aggtelek felé vette az irányt kerékpárjával. A délelőtt folyamán megérkezett Feri nevű munkatársam Mátrafüredről néhány jó hideg sör társaságában,majd egy kalapos túratárs,nevezetesen Horváth Miki is meglátogatta a tábort Kisnánáról. A Kékes Turista Egyesület vezetője,Simon Péter meghozta a 10 táblából álló kiállításukat,melyet a közös helységbe állítottunk ki. Ebéd közben beszélgettem vele a 10 éves egyesületről,majd visszatérve még Regenye Győzőnével (ligidősebb túratárs) is sikerült egy jót társalognom. Közben r0t0,Bobi,Antsa,Zaki  és a bent maradott túratársak kinézték maguknak a kilátók körbejárása nevezetű túrát,mely egy könnyed délutáni programnak nézett ki. Előbbre hozták az indulás időpontját és fél kettőkor nekivágtak. Ekkor gurult be Laja kerékpárjával jó sarasan,és gyors cipő csere után már gyalogtúrázóként csatlakozott Tom túravezető csoportjához.

Már szinte teljesen kiürült a tábor,mikor nagy létszámban megérkezett Tigriske csapata,akik a túratárs oldal születésnapját egy Kékestetőről Sástóig tartó gyalogtúrával ünnepelték,melyet egybekötöttek az OTT meglátogatásával. Lassacskán szállingózott vissza Lipella kisvonatos társasága is. Vacsoraidőre mindenki visszatért,megjött Moderator, Carnivolo és csapata is. Ekkor már az esti vetélkedő előkészületei zajlottak. Többszöri sípszóra össze trombitáltam a jónépet 19.45-re a "B" épület elé,majd némi csúszással Simon Peti megtartotta előadását. Eztuán került volna sor az egyéni TOTO kitöltésére. Itt kérek elnézést azoktól,akiket akkor ott talán hibássá tettem,hogy nem hozták el a kért kinyomtatott anyagot,ugyanis én nem küldtem el. Szóval Gejza által összeállított TOTO nem jutott el az OTT-re. Ez is az én hibám! Bocsánat! Na a lényeg,hogy volt másik TOTO amit én állítottam össze,de az már a csapat vetélkedőre volt kitalálva. Megalakult 8 csapat,melyek 5-7 főből álltak. Gejza felolvasta a kérdést és a lehetséges válaszokat a játékosok pedig kupaktanács jelleggel szorgosan töltögették a kérdőíveket. Később még a 9. és 10. csapat is meg lett szavazva,hogy utólag csatlakozhatnak. Hát ilyen a sportszerű túratársi közösségi szellem. A TOTO kiértékelése közben r0t0,Icebob, Edina és jómagam átvezényeltük a "bandát" a füves területre,melyet némileg a belső világítás,valamint egy autó reflektor fénye világított meg az éjszakai sötétségben. 3 feladat lett volna elvileg,de ebből most gyakorlatilag csak kettőre maradt idő. A harmadik csak titokban tesztelve tesztelve lett. Az első erőpróba r0t0 által kitalált  játék,melyet úgy kell elképzelni,hogy van két deszka amelyre két játékos feláll egymás mögé,mint,ha páros síelést akarnának elkövetni egy pár léccel. A lécek átfúrva előttük. A lyukakba pedig zsinór lett fűzve. Egyszerre emelték a lábukat,mondjuk mindketten a balt,kézzel pedig a zsinór segítségével emelték hozzá a deszkákat. És szépen lassan ?? elindult a lépkedés. Nagy nevetések,elhasalások és szurkolás közepette lezajlott az első forduló. Mértük az időt,így ez alapján volt a pontozás. Az utolsó feladathoz előkerültek a fekete zsákok. A gyerekek már örültek,hogy zsákban futás lesz. Nem az lett. A csapatkapitányok megkapták a zsákot ezekbe összegyűjtötték társaik lábbbelijét,majd átadták nekünk. :D Szorgos kevergetés után senki nem tudhatta,hogy melyik zsák,melyik csapat cipőit rejti a kupacban. Sípszóra indultak a cipős csapatkapitányok,hogy a lehető leggyorsabban kiválasszák a sajátjukat és felöltözés után, átfutva a pályán érkezési sorrendben leadják a zsákot Icebobnak. Na itt lett olyan kavarodás,hogy a végén nem tudtunk sorrendi különbséget tenni,ezáltal ezt a feladatot egyformán pontoztuk.  Látni kellett volna,mikor 100 négyzetméteres területen 50-60 ember rohangál a félhomályban. :)

A vetélkedő után 15 perc szünet következett,miután a fő épületben gyűltünk össze eredmény hirdetés és az azt követő tombola sorsolásra.
Gejza ismertette a TOTO kérdéseit, a helyes válaszokat pedig érdekes információkkal kiegészítve hozta a nagyérdemű tudomására.
 
Az eredmény a következőképpen alakult:
Feltörekvő (ők végeztek a végén) csapatból kettő lett. Érdekes,hogy mindkettő kerékpárosok alkotta csapat volt. Nevezetesen a Tricikli és az Esőkerekezők csapata.
A többi csapat:Örök vesztesek,Mátrai Mókusok,Mátrai boák,Telihold,Fair Play

A harmadik helyen az Erdőjáró lányok
A második helyen az Erdei sunnyodók
Az első helyen pedig a Döglött vaddisznó csapat végzett.

Az oklevelek és díjak kiosztása után a tombola sorsolás következett. Ezt r0t0 vezényelte. Sok értékes nyeremény talált gazdára ez alatt a bő fél óra alatt. Köszönet Tomnak a közbenjárásért.Köszönet az Orangepeak-nek és az Overlandnak.

A közös helység szaunává változott már ekkorra,de a kinti levegő nagyon jó volt,tehát kivonultunk a tábortűzhöz,ahol a péntek estihez hasonlóan nagy tábortűz és hangulat kerekedett. Énekeltünk mindenféle nótákat,a népzenétől a humoros pajzán dalokon keresztül, napjaink undergrandján át a rajzfilm slágerekig.Körbejártak a flaskák,a pattogatott kukorica stb. Hajnalban megint vissza kényszerített minket az idő a házakba. Még egy óra aktív beszélgetés után lassan elcsendesedett a tábor. Mondjuk néhányan azért még húztuk az első napsugarakig.


Ennyi volt a szombat. Azt hiszem sikeresnek mondható.


Vasárnappal jelentkezem a befejező részben... gondolom már únjátok

Képeket itt találhattok:


Lezajlott túrák topicja, I:OTT SÁSTÓ

Címkék: Mátra Sástó OTT





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.