Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Gondolatok...
2011/11/18 16:06:03 Küldte: domi

Tisztelt túratársak.


" Ki a szabadba! Mozogni, felfrissülni! Ünnepet érezni és gyûjteni magába egész hétre, testben-lélekben egészségesebb, jobb és boldogabb emberré válni!" biztat Cholnoky Jenő szavai a természetjárásra.

Túrázni szeretünk ez összeköt minket.

Vannak akik szerveznek ki ügyesebben ki a saját tudása szetint szívvel lélekkel, és vannak akik inkább csatlakoznak. Az elöbbi kevesek a túravezetők. 

Megszervezni egy túrát akár csak egy egynaposat sokszor nem egyszerű feladat, többnaposok pedig még több egyeztetéssel, telefonálással, utánjárással jár. Igaz az internet sokat könnyített de még így sem leányálom a szervezés, a túratársak pedig a legnagyobb kritikusok. Ha bármi nem stimmel egyből szolnak. Itt nincs illemből majd legközelebb jobban sikerül, egyszerűen jól kell szervezni. Persze megértőek, segítőkészek is az emberek, hisz a túra sikere közös érdek. Mindenki jól szeretné érezni magát, hisz a szabadidő kellemes eltöltése a cél.

Sajnos a mai világunkban a média, a reklámok, és még sok minden azt sugalja, csak saját magam számít. Pedig adni sokkal nagyobb mint kapni. Mint túravezető a velem tartóknak sokat adok, de mit kapok vissza. Hosszú lista lenne, vegyesen jó és rossz. Viszont a mérleg nyelve mostanában a rossz felé billent. 

Rengeteg emberrel túráztam, sok szép napot töltöttem túrázással, sok kaland és mennyi szép hely, szép kilátás van a tarsolyomban. Ezeket viszont beárnyékoja a tisztelet, az adott szó értéke, a megértés, és az odafigyelés hiánya. Egyre többször kell szembesülnöm ezekkel a problámákkal.

Csupán pár izelítésként:

Volt aki felelősségre vont, hogy én rákényszerítem az akaratomat a túratársakra, mit képzelek hogy rászolók mikor rágyújt egy cigire, reggeli ébresztő után felháborodva közli szemét vagyok mert 8-kor fel kellett kelni, és ő biztos hogy nem fog fél óra alat elkészülni, ezen felül szemembe mondja a tisztelt túratárs, vedd már észre hogy nem érdekel amit mondani akarsz! Oké, az ilyen embert ki kell zárni, aztán gondolkozzon. Szolok ha nem fejezi be mehet amerre lát, erre a többiek mellé állnak. Domi ezzel akarod megoldani, szánalmas vagy... A határidők be nem tartása, a megigért "jó ötlet szervezd meg megyek" de az utolsó pillanatban visszamondásról mert van egy csábítóbb, pedig hosszú sorokat írhatnék, de kitenne egy egész blogbejegyzést.

Sorolhatnám, de ízelőtének ennyi negatív elég, amit kaptam a túrák során. Ezek amik hirtelen eszembe jutottak. (a szép pillanatokatat majd másik blogbejegyzésben)

Lapozzunk...

10 hónapja összeírtam mire kell odafigyelnie a túristának, és mire van joga a túravezetőnek! Ezeket a túráimon való részvétel során mostantól betartatom. Aki nem tudja elfogadni az ne jelentkezzen. Azokat várom akik hasonlóan gondolkodnak.

Olvassátok el feltöltöttem netre:http://5mp.eu/web.php?a=kalandozzunk&o=iLZSYm04_Z

Amit szeretnék kérni, csupán emberként viselkedjünk. Tiszteljük egymást és a természetet. Ne fedjétek, bármerre jártok a csapat, viselkedéséből általánosítanak a "túristák" külföldön pedig a magyarok általános viselkedésére. Épp ezért kiemelkedően fontos mindenhól, minden körülmények között a példamutató magatartás. Az ilyen csoportot mindenhól szivesen visszavárják.

"Akik szeretik az erdõt és útjait járják, nem állhatnak távol egymástól. "  dr.Pápa Miklós szavaival kívánok mindenkinek aki elolvasta e sorokat kalandos, szép napokat, és jó utat.

üdv domi



Címkék: Kalandorok Túrakaland Domi





Bejegyzések 31 - 35-ig. Összes bejegyzésed: 35


<< Első  < Előző | Oldal:  1 | 2 | 3 | 4 |

Kekturas
2011/11/18 20:00:10

A legrosszabb emberfajta a jelentkezőknél, aki nem érti! Nem érti pl. hogy az előlegét miért nem adom vissza, miközben megrendelt különjárat és előlegezett szállásról van szó. És harcol, próbálkozik. Önző ember Az ilyen emberektől mentsen meg valaki



dalos
2011/11/18 18:31:24

Érhető... Muszáj ésszerű szabályokat hozni, és azokat következetesen betartani, batartatni. Ez minden résztvevő túratárs érdeke. Alapvető, az emberi természet, mely nem lát tovább önnönmagán. Kivéve Repeics, és még sokan mások, kivétel mindig van... Húzd meg a határt, és jobb lesz a békesség, Domi!



repeics
2011/11/18 17:57:40

Én igazából ezért is nem járok csoportos, szervezett túrákra elsősorban... mert nem akarok másokat azzal büntetni, hogy esetleg rám kelljen várni, vagy magamat azzal büntetni, hogy én ezt szeretném, a többiek meg azt...   de én legalább tudom magamról, hogy nehezen alkalmazkodom, viszont sokan nem tudják magukról... ... itt a hiba.



Angyom
2011/11/18 17:37:16

Abszolúte jogosak a sérelmeid. Én kezdő vagyok, de ha néha baráti körben megyek, akkor én vagyok a szervező. Persze itt más a légkör, nem veszik fejemet, ha eltévesztek valamit. 

Amire személy szerint érzékeny vagyok, az a kelés kérdése. Sokan nem értik meg, és nem fogják fel, hogy egy nagy túrához, hegyhez nem lehet elég korán felkelni! Ha a szervező 5 órai kelést mond, akkor biztos nem szivatásból teszi. Persze az egyszeri túratárs biztos annak érezheti, mert minek a korán kelés. Csak éppen a vezető tisztában van az esti fáradtan sötétben lefele botorkálás veszélyének mértékével, de a túratárs nincs.

Ezért aztán  én, ha társakkal mentem eddig, ezt mindig előre kihangsúlyoztam már a szervezéskor, hogy nincs lazsa meg szöszmötölés reggel. Ha 6, akkor 6 és nem fél 7. 

A csapatmorál dologhoz nem igazán tudok hozzátenni, nem voltam még nagy csoportos túrákon. Pesze minél több ember, annál több nyafogás stb. ez tiszta sor.

Neház a szervezők élete  



Kekturas
2011/11/18 17:24:37

Bizony van sok igazság az írásodban! 15 év alatt 540 túrát vezettem már, ebből 49 nagybuszos túra. Így sokat tapasztaltam. Domi! Ez egy olyan világ, ahol előleget kell szedni! Privát megírod a számodat és kiírsz egy határidőt. Ennyi! A határidőt érdemes úgy meghatározni, hogy az indulás előtt minimum egy héttel legyen! Így elkerülöd az időjárást megnézőket: ja esni fog, nem megyek... Aki az utolsó 24 órában lemondja vagy még csak nem is szól, azokat csípőből kerüld! Ki hiszi el hogy családi programja van??? Nézzen mást hülyének! Amivel nagyon vigyázzni kell, az a kiírt költség mértéke! Ha emelkedik, elszabadulhat a pokol. Ahol még nagyon elcsúszhat a program, az a szállás. Hányan alszunk egy légtérben? Tipikus kérdés! Ezt én mindig kiírom hány személyesek.  Érdemes még a túra útvonalát betartani is, így nincs vita merre. Ki volt írva, oszt jónapot. Észre vettem még azt is, hogy a pestiek kevésbé megbízhatóak és késősek reggel. A vidéki már idő előtt ott toporog általában. Ez mondjuk nem mindenkire igaz! Van kivétel. Csak általában. Veszélyesek továbbá a link autósok, hisz ott 3-4 utas is bukik a dologgal. Azt nagyon meg kell nézni, ki is az

A 90-es években -amikor még nem volt mobil sokaknak- még sokkal inkább bízhattunk abban, hogy reggel ott lesz az egyén. Most egy SMS elég: bocsi, mégsem jövök, így alakult. Így alakult? Így alakította és szarik Rád, hogy Neked ebben munkád van és Őt szolgálod...




<< Első  < Előző | Oldal:  1 | 2 | 3 | 4 |


*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.