Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 


Címkék: Kerékpározás

Blog megtekintése 1 - 5 ennyiből: 5.


A kerékpározás ergonómiájáról
2011/01/23 13:02:58 Küldte: BirBa

Írtam itt már ezt-azt a kerékpárral kapcsolatban, de eddig nem esett szó a pedálról, a hajtókarokról, és egyáltalán a hajtás módjáról, gazdaságosságáról, pedig ez egy érdekes témakör, hiszen itt fáradunk el. Ebben az összefügésben sokszor szóba kerül a „körbehajtást” is, tehát a pedál hajtása a teljes körön. Mi ezzel a helyzet?

... Még többGondolatok a kerékpárról
2010/11/27 07:34:00 Küldte: BirBa

Most, hogy leesett az első hó, már inkább csak elmélkedhetünk a kerékpározásról a kályha mellett. 

Egy németországi felmérés meghökkentő számokat produkált 1993-ban. Ez szerint szabadidejében a németek 34 százaléka ült többet, vagy kevesebbet kerékpáron. Abban az évben a Németországban kerékpárral megtett össztávot a közlekedési főhatóság 20 milliárd kilométerre becsül... Még többKerékpárral a Fertő tó körül (2) folyt.
2009/11/23 13:20:49 Küldte: mormi

(folyt.) Végre sikerült jól beállítanunk a bicajomat (köszönet érte Puttónak!) és élvezet volt rajta tekerni. A mai napon a tó északi csücskét akartuk megkerülni és lemenni egészen Podersdorfig, a másik kempingig. Kellemes, lágy, enyhén szeles, meleg időben kerekeztünk. Jobbat kívánni sem lehetett volna. Kemény tempót nyomtunk és egy óra múlva már Breitenbrunnban voltunk, ahol a vízközeli strandon megpihentünk. Megittuk a szokásos Radlerünket, hozzá egy... Még többKerékpárral a Fertő tó körül (1)
2009/11/23 13:17:53 Küldte: mormi

Bakker! Majdnem visszafordultam Zsámbéknál, amikor azt hittem, hogy nincs nálam a telefonom... Egy laza mozdulattal nyúlok a táskába a telefonomért, ki is veszem, aztán később mikor telefonálni akarok derül ki, hogy nem a telefonom, hanem az MP3 lejátszó... :))) Kicsi, lapos, fekete, pont mint a telóm, csak éppen telefonálni nem lehet vele... De akkor, hol a mobilom? Hideg zuhanyként futott át rajtam a felismerés, hogy biztosan otthon hagytam megint a fekete kanapén (... Még többEgy kavics vagyok
2009/11/23 13:12:14 Küldte: mormi

Milyen egy szabad nap, amikor nem dolgozik az ember? Mindenkinek más gondolom... De biztosan sokan vagyunk akik először is megpróbálunk kicsit tovább aludni... Aztán, mikor felkeltünk kidugjuk az orrunkat az ablakba, milyen is az idő kint? Ha süt a nap, akkor az biztosan tovább löki a jó hangulatunkat... Utána felfedező út a hűtőszekrény felé... a kifolyó kávé és a piritós illata... Juventus a rádióban... egy félő pillantás a tükör felé: "Úristen ez én va... Még több


*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.