Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Gondolatok...
2011/11/18 16:06:03 Küldte: domi

Tisztelt túratársak.


" Ki a szabadba! Mozogni, felfrissülni! Ünnepet érezni és gyûjteni magába egész hétre, testben-lélekben egészségesebb, jobb és boldogabb emberré válni!" biztat Cholnoky Jenő szavai a természetjárásra.

Túrázni szeretünk ez összeköt minket.

Vannak akik szerveznek ki ügyesebben ki a saját tudása szetint szívvel lélekkel, és vannak akik inkább csatlakoznak. Az elöbbi kevesek a túravezetők. 

Megszervezni egy túrát akár csak egy egynaposat sokszor nem egyszerű feladat, többnaposok pedig még több egyeztetéssel, telefonálással, utánjárással jár. Igaz az internet sokat könnyített de még így sem leányálom a szervezés, a túratársak pedig a legnagyobb kritikusok. Ha bármi nem stimmel egyből szolnak. Itt nincs illemből majd legközelebb jobban sikerül, egyszerűen jól kell szervezni. Persze megértőek, segítőkészek is az emberek, hisz a túra sikere közös érdek. Mindenki jól szeretné érezni magát, hisz a szabadidő kellemes eltöltése a cél.

Sajnos a mai világunkban a média, a reklámok, és még sok minden azt sugalja, csak saját magam számít. Pedig adni sokkal nagyobb mint kapni. Mint túravezető a velem tartóknak sokat adok, de mit kapok vissza. Hosszú lista lenne, vegyesen jó és rossz. Viszont a mérleg nyelve mostanában a rossz felé billent. 

Rengeteg emberrel túráztam, sok szép napot töltöttem túrázással, sok kaland és mennyi szép hely, szép kilátás van a tarsolyomban. Ezeket viszont beárnyékoja a tisztelet, az adott szó értéke, a megértés, és az odafigyelés hiánya. Egyre többször kell szembesülnöm ezekkel a problámákkal.

Csupán pár izelítésként:

Volt aki felelősségre vont, hogy én rákényszerítem az akaratomat a túratársakra, mit képzelek hogy rászolók mikor rágyújt egy cigire, reggeli ébresztő után felháborodva közli szemét vagyok mert 8-kor fel kellett kelni, és ő biztos hogy nem fog fél óra alat elkészülni, ezen felül szemembe mondja a tisztelt túratárs, vedd már észre hogy nem érdekel amit mondani akarsz! Oké, az ilyen embert ki kell zárni, aztán gondolkozzon. Szolok ha nem fejezi be mehet amerre lát, erre a többiek mellé állnak. Domi ezzel akarod megoldani, szánalmas vagy... A határidők be nem tartása, a megigért "jó ötlet szervezd meg megyek" de az utolsó pillanatban visszamondásról mert van egy csábítóbb, pedig hosszú sorokat írhatnék, de kitenne egy egész blogbejegyzést.

Sorolhatnám, de ízelőtének ennyi negatív elég, amit kaptam a túrák során. Ezek amik hirtelen eszembe jutottak. (a szép pillanatokatat majd másik blogbejegyzésben)

Lapozzunk...

10 hónapja összeírtam mire kell odafigyelnie a túristának, és mire van joga a túravezetőnek! Ezeket a túráimon való részvétel során mostantól betartatom. Aki nem tudja elfogadni az ne jelentkezzen. Azokat várom akik hasonlóan gondolkodnak.

Olvassátok el feltöltöttem netre:http://5mp.eu/web.php?a=kalandozzunk&o=iLZSYm04_Z

Amit szeretnék kérni, csupán emberként viselkedjünk. Tiszteljük egymást és a természetet. Ne fedjétek, bármerre jártok a csapat, viselkedéséből általánosítanak a "túristák" külföldön pedig a magyarok általános viselkedésére. Épp ezért kiemelkedően fontos mindenhól, minden körülmények között a példamutató magatartás. Az ilyen csoportot mindenhól szivesen visszavárják.

"Akik szeretik az erdõt és útjait járják, nem állhatnak távol egymástól. "  dr.Pápa Miklós szavaival kívánok mindenkinek aki elolvasta e sorokat kalandos, szép napokat, és jó utat.

üdv domi



Címkék: Kalandorok Túrakaland Domi





Bejegyzések 1 - 10-ig. Összes bejegyzésed: 35


Oldal:  1 | 2 | 3 | 4 | Következő >  Utolsó >>

LenartImre
2012/02/02 14:03:47

Szia Domi!


Kitartás, teljesen egyetértek veled!

Ha te szervezed a túrát, te vagy a főnök. Ezek kezdeti nehézségek, ha következetes vagy, akkor a túraidegen emberek megutálnak, de ez jó, mert többet nem rontják a levegőt körülötted és a hozzád csatlakozók körül. Ez utóbbiak pedig melletted maradnak és hálásak lesznek neked.

Hajrá, így tovább!


Imre



Eper
2011/11/29 21:33:15

Domi, nagy kár lenne, azért ilyen hamar ne add fel!!!!



cicatigris
2011/11/29 11:45:55

Köszönöm.......



cicatigris
2011/11/29 09:36:59

Hol található Kedves Domi az az itt a piros, hol a piros?



domi
2011/11/29 08:49:44

Beszélgettem túravezetőkkel, van akinek már elment a kedve a szervezéstől, és van aki inkább egyedül megy, max egy két emberrel. Kár ezekért az emberekért! Ha ez a tendencia folytatódik a jó túrák fizetős túrák lesznek, meg egyesületi szervezések ahol inkább egy zárt közösség jár túrázni, esetleg baráti társaságok.

Szervezek egy összejövetelt a közel jövőben, készülök egy előadással. Modern túrázás és túravezetés címmel. Bízom, sok érdeklődő lesz. 

Eper, az első szervezést közzé tettük Itt a piros, hol a piros! Remélem találkozunk szombaton, veled és még sok jó emberrel.




Eper
2011/11/28 18:49:49

Domi! Mikor lesznek közzé téve a túratervek????7



kisscsaba
2011/11/28 15:59:24

Ez az utolsó hozzászólásom bagós témáman, illetve csak pontosítani szeretném az állásfoglalásom.

Zsolt68!                                                                                                                                               Azt nem állítottam, hogy a nikotin nem okozhat függőséget és azt sem, hogy ez nem drog. Csupán azt kifogásoltam ha egy intravénás drogfüggőt( akik -ha az illegális szereket nézzük- többnyire ópiátfüggők és amfetaminélvezők) ugyanolyan drogosnak tekintünk mint azt aki  rendszeresen bagózik. A dohányosok valóban drogosok, de nem ugyanolyan drogosok mint mondjuk a heroinnal (vissza)élők. Drog és drog között is van különbség. Frászt kapok attól is amikor egy kalap alá sorolnak néhány tizenévest aki lebukott mert elszívott egy spanglit, olyanokkal akik a legkeményebb drogok rendszeres felhasználói.Ez persze a saját véleményem, nem örökérvényű igazságként tekintek a szavaimra. De nem akarok férleérthető lenni, a dohányzás valóban egészségtelen, sok más szokással egyetemben. Egyébként szerintem is mindenkivel egyetértünk azt illetően, hogy mindig legyünk tekintettel másokra, kiváltképp a túratársainkra.                                                                                                               Mostmár én is lepattanok a témáról!                                                                                                  Ja és Vizogát nem kell megvédeni, mert nem is támadtam, csak más véleményem volt valamiről. Nem veszekedtünk csupán vitatkoztunk, ami szerintem jó. A vita épít és karban tartja az agytekervényeinket.

Üdv. mindenkinek!



domi
2011/11/28 09:46:09

Gyerekek!  A cigis témáról most már szakadjatok le, ugyanazt mondja mindenki csak más szavakkal. Gyujtson rá, csak ne érezzem a füstöt. Csak kulturáltan, ennyi...

A túráimon amiket innentől kezdve szervezni fogok pár szabályt meg fogok követelni. Mindegy hogy épp 30 fős nagycsoportos túra, vagy éppen csak 3 barátommal megyek. A szabályokak nem véletlen találták ki anno még nagyapáink. 

Mars3696 fogalmazta meg a legjobban:

"Legfontosabb dolog: ÉN MEGYEK TÚRÁZNI, ha akarsz jössz velem és ott szállsz meg ahol én, azt eszed, amit én, azon az útvonalon jössz, amit megterveztem." 

Aki szeretne velem tartani szivesen látom a túráimon. Átgyurmáztam a túraterveket, remélem tetszeni fog nektek. Igyekeztem őrültségeket kitalálni! Mindenkinek köszönöm az írásokat, vitatkozások helyett ötleteket írjatok. A közeljővőben szervezek egy sörözést, készüljetek ötletekkel amikkel kicsit összekovácsolhatjuk a Kalandorok klubtagokat, egy kis közösséggé.

üdv domi




repeics
2011/11/27 09:01:12

Summa summárum, azt gondolom, hogy ha valaki nagycsoportos túrát szervez, mondjuk 20 fő, elvárhatatlan, hogy abból senki ne cigizzen. Hozzátartozik, hogy ezt el kell fogadni, sztem... de tegye kulturáltan, mást nem sértve ezzel... mert lehet úgy is... ha valaki utálja a dohányfüstöt, az én vagyok, mégis békében el vagyok azokkal az ismerőseimmel, akik az ellentéteim... :) ... ha valaki az arcomba fújta, azt viccesen helyretettem, és többet nem fújta az arcomba... ennyi... tehát sztem alapból egyetértünk... én csak egyet nem szeretek: ha valaki végletekben fogalmaz, pl. a dohányos drogos, meg már szinte nem is ember, stb... elmondanám, sok szempontból a dohányos rosszabb, mint a drogos... ugyanis kutatások bizonyítják, hogy a nikotin okozza a legnagyobb függőséget... mindenféle embert ismerek, drogost is, olyat is, aki 'csak' füves cigit szív... dohányosokat... alapvetően egyik sem rosszabb ember, mint a másik... hogy ki mivel mérgezi magát, engem nem érdekel...  amíg engem nem sért vele... egyébként egyetértek 'cicatigris' ... de a természetnek mennyi minden árt még... pl. amikor a 'kulturált' emberek felkocsikáznak a csúcs mellé, aztán odasétálnak a célhoz, lenéznek és visszasétálnak az autóhoz és újra telepöfögik az erdőt, igaz, közben nem gyújtanak rá ... ... és van, hogy egész konvojokkal találkozom, ha bizonyos helyekre megyek... engem ez jobban elszomorít, mint az, hogy valakinek éppen látok-e cigit a kezében vagy nem... és most már tényleg én is lezártam, de még ez kikívánkozott.



cicatigris
2011/11/27 00:42:35


repeics szerintem teljesen igazad van.... de azt tudni kell, hogy az embereknek és a  természetnek káros a cigi..... egyrészt, sok dohányos nem odafigyelve másokra, bárhol dohányzik és nem zavarja, hogy egy nem dohányzó arcába megy a füst, vagy a másik arcába engedi ki a szájából a füstöt, meg persze, ha netán gondatlanul dobja el, elég nagy tűz indulhat el egy cigiből.... bármi leéghet tőle. Szerintem egy dohányos dohányozzon, ha akar, de a lényeg, hogy figyeljen embertársaira és környezetére, ne károsítsa egyiket sem, úgy, hogy egyik sem akarja......

Szerintem ugyan azt a szívsebészt ismerjük mindketten..... de gondolom ő nem ilyen gondatlan, mert más, ha valaki magát, és más ha valaki mindenkit károsít ezzel.... Szerintem.....




Oldal:  1 | 2 | 3 | 4 | Következő >  Utolsó >>


*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.