Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 






Címkék: Széke

Blog megtekintése 1 - 5 ennyiből: 7.
Oldal:  1 | 2 | Következő >  Utolsó >>

Okleveleink és a klímaváltozás
2015/09/01 10:58:47 Küldte: Gejza

A koraközépkorról alig tudunk valamit. A régészeti leletek, királyi adománylevelek, vagy a szomszédos birtokosok perlekedéséből fennmaradt írások, bizony csak a jéghegy csúcsai. Aki azonban nyitott szemmel járja az erdőket, érdekes összefüggésekre érezhet rá.

------------------------     &n... Még több



Visszakapott hegyek
2013/09/02 12:41:18 Küldte: olahanna

   

Időutazás − a Maros völgyében, Galonyán, a hajdani Kemény család birtokán­­.

Az Auguszta vadászház vendégei voltunk a 2013-as Marosvécsi Erdélyi Magyar Írók leszármazottjainak hagyományos találkozóján. (aug. 29-szept. 1)

... Még több



Édes anyanyelvünk 11.
2012/07/09 11:42:46 Küldte: Gejza

Családi-kör

Azt mondják, ritkán szól a székely. Nagyokat hallgat. Kevés szóval még is sokat mond. Bizony nem csak a székely-viccekben van ez így! Az alábbi nyúlfarknyi történet is erről szól.

... Még több



Medve támadások Székelyföldön
2011/08/31 15:57:49 Küldte: NOMAD70
Csíkdánfalva határában támadt meg kedden kora délután egy 65 éves férfit egy medve, de Gyergyóhollóban is támadás ért egy pásztort.Mint Gáll Attila csíkdánfalvi alpolgármestertől megtudtuk, a karcfalvi férfi Dánfalva határában, Gödör patakán halászott, amikor a támadás érte, de sikerült megmenekülnie, segítségért kiáltania és a helybéliek riasztották a mentőket. A csíkszeredai mentőszolgálat diszpécserszolgálatának tájékoztatása szerint a... Még több



Székelyföldi mese: A Szex és New York turista változata
2011/01/24 20:49:04 Küldte: pavluxek

 Hangi barátnőnk (Tigeré meg az enyém) jó szokása szerint Erdélyben szilveszterezett, s kivételesen megírta nekünk az élményeit. Egészen magával ragadó, jó kis beszámoló lett. Nekem különösen a bőrönd-jelenet tetszett. Azóta rágjuk a fülét, hogy regisztráljon a TT-n, s tegye közzé, de nem akar. Azt mondja, hogy ő annál pörgősebb, most is csak azért írt, mert műtötték a lábát, s ezért – végtelen sajnálatára – most épp igencsak ráér. Hát... Még több



Oldal:  1 | 2 | Következő >  Utolsó >>



*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.